Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoENCONTROS REGIONAIS ENTRE A ADMINISTRACAO SUPERIOR DA EMBRAPA E OS DIRIGENTES DAS EMPRESAS ESTADUAIS E PROGRAMAS INTEGRADOS, 1981, Florianopolis e Salvador. Resumos. Brasilia: EMBRAPA-ATA, 1981. 276p. Elaborado por Luiz Gomes de Souza; Antonio de Freitas Filho; Sheila M.M. Malveira Alves.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  08/10/2013
Data da última atualização:  22/10/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  SIGNOR, D.; CERRI, C. E. P.
Afiliação:  DIANA SIGNOR DEON, CPATSA; CARLOS EDUARDO PELLEGRINO CERRI, USP-ESALQ.
Título:  Nitrous oxide emissions in agricultural soils: a review.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Tropical, Goiania, v. 43, n. 3, p. 322-338, jul./set. 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The greenhouse gases concentration in the atmosphere have significantly increased since the beginning of the Industrial Revolution. The most important greenhouse gases are CO2, CH4 and N2O, with CH4 and N2O presenting global warming potentials 25 and 298 times higher than CO2, respectively. Most of the N2O emissions take place in soils and are related with agricultural activities. So, this review article aimed at presenting the mechanisms of N2O formation and emission in agricultural soils, as well as gathering and discussing information on how soil management practices may be used to reduce such emissions. The N2O formation in the soil occurs mainly through nitrification and denitrification processes, which are influenced by soil moisture, temperature, oxygen concentration, amount of available organic carbon and nitrogen and soil C/N ratio. Among these factors, those related to soil could be easily altered by management practices. Therefore, understanding the processes of N2O formation in soils and the factors influencing these emissions is fundamental to develop efficient strategies to reduce N2O emissions in agricultural soils.
Palavras-Chave:  Emissão de gases; Natural resource.
Thesagro:  Desnitrificação; Efeito Estufa; Nitrificação; Recurso natural; Solo.
Thesaurus NAL:  Soil.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/90667/1/Diana-2013.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA50901 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional